Verbouwen of verhuizen?

Veel mensen twijfelen tegenwoordig over of ze nog wel op de juiste plek wonen. Het gevaar van verhuizen is dat de buurt niet bevalt, maar op een lange verbouwing zit je ook niet te wachten. De keuze is lastig maar we gaan gewoon even de voor en nadelen van beide opties naast elkaar leggen.

Verhuizen

Verhuizen is naast dat het een hele tijdrovende klus is om alles in en uit te pakken, ook iets wat veel stress met zich mee brengt. Het voordeel is wel dat je op je nieuwe adres helemaal opnieuw kunt beginnen. De buurt kent jou nog niet en moet je leren kennen, en andersom moet jij ook de buurt leren kennen. Het belangrijkste is dat je het naar je zin hebt in je huis maar ook in je buurt. Een ander voordeel van verhuizen is dat je een woning kan kiezen die op dit moment en in de toekomst beter bij je past dan dat je huidige huis nu doet. Dit is wel iets waar bijvoorbeeld mensen die nu in een klein appartementje of starterswoning wonen goed toe kunnen passen.

Verbouwen

Een verbouwing geeft ook stress. Want er lopen allemaal vreemde mensen over de vloer, en je kunt waarschijnlijk niet overal meer doen wat je er normaal deed. Het is heel de dag herrie en je moet er wel tegen kunnen. Wat het mooie is aan verbouwen je krijgt een soort van nieuw huis voor terug. Bijvoorbeeld als je een veranda Amsterdam laat bouwen. Of als je gewoon een dichte aanbouw neemt. Vooral de veranda veranderd de beleving van je huis en je tuin. Je kunt nu namelijk zo in een keer je tuin binnenlopen en binnenkijken zonder dat er een grote stenen muur voor zit. Dit is een lekker plekje om de aankomende paar maanden te genieten van het mooie weer.