Veranda

Veranda

Een veranda is een overdekt terras aan het huis of er om heen. Vaak is het gebouwd op een verhoging, oorspronkelijk van hout maar tegenwoordig ook kunt u uw veranda ook van aluminium laten bouwen. Dit materiaal is wat duurder maar sterker en lichter en is bovendien duurzaam. Een veranda schaft u aan om extra van uw tuin te kunnen genieten, een plekje in uw tuin waar u met vrienden en familie kan zitten in de zomer en eventueel in de winter.

Verschillende soorten

Bij het kiezen van een nieuwe veranda heeft u uiteenlopende mogelijkheden. U kunt een veranda aan uw huis laten bouwen maar er zijn ook veranda’s die u als het ware in uw tuin zet. Er zijn veranda’s met glazen wanden of zonder glazen wanden. U kunt kiezen voor een gesloten dak of een glazen dak. Wat u kiest hangt af van uw persoonlijke eisen en de situatie van uw huis en tuin. Ook de prijzen tussen een simpele en een luxe veranda verschillen enorm. Als u nog geen idee heeft kunt u het beste verschillende offertes aanvragen om te oriënteren op vorm en prijs.

Verwarming

Bij veranda’s moet u goed opletten wat de reden is voor uw aanschaf. Wilt u er alleen in de zomer gebruik van maken of ook in de winter? Als u alleen in de zomer gebruik wilt maken van uw veranda is terrasverwarming of isolatie niet nodig. Wel doet u er goed aan op de gebruikte materialen en het ventilatie systeem. Als het heel warm is kunnen veranda’s te heet worden en is het belangrijk dat de hitte goed wordt afgevoerd. Dit hangt samen met de gebruikte materialen, informeer verder bij uw uitbouw specialist.

Vergunning

Over het algemeen is er geen vergunning nodig maar vraag voor de zekerheid na bij uw gemeente.

Contact

Vul hieronder uw gegevens in en vergelijk gratis offertes!


    Type code over*: captcha

    Uitbouw offerte check