Tips bij het verbouwen van je tuin

Eens in de zoveel jaar zal het verbouwen van je woning of tuin het overwegen waard zijn. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een serre aan je woning te bouwen. Met een serre heb je de mogelijkheid om het hele jaar door van je tuin te genieten! Een ander type uitbouw is het laten plaatsen van een veranda tegen je woning. Op een veranda zal het in de winter al snel te koud zijn. In de lente en herfst biedt de veranda je echter alle ruimte om met je partner of gezin een lekkere kop koffie te drinken. Door de veranda te combineren met een terrasverwarmer zal je het niet snel koud hebben.

Tip: kijk hier voor een veranda in tal van uiteenlopende modellen! Zo vind je altijd een veranda die aansluit bij de stijl van je huidige tuin.

Een nieuwe schutting in de tuin plaatsen

Naast de mogelijkheid om een serre aan te bouwen of een veranda te plaatsen, kun je voor een nieuwe schutting in de tuin kiezen. Met een nieuwe schutting profiteer je van meer privacy en komt je tuin er weer fris uit te zien! Bij het plaatsen van schuttingen heb je onder meer de keuze uit een betonnen schutting, een houten schutting, een schutting met staaldraad, enzovoorts. Om je schutting een natuurlijk tintje te geven, kun je hier klimplanten tegen omhoog laten groeien.

Nieuwe indeling van de tuin

Een derde mogelijkheid om je tuin te verbouwen is het volledig vervangen van de beplanting in de tuin. Laat de planten, struiken en bomen verwijderen, om deze te vervangen voor vers groen. Planten kunnen door de jaren heen steeds minder worden. Dit merk je aan het aantal bloemen in de plant, de bloeitijd van planten, enzovoorts.

Tip: voorzie je tuin van een mooie moestuin, als je de tuin grondig wilt verbouwen.