Tips om in een kleinere tuin alsnog te genieten

Heb je een kleinere tuin achter je woning? Vaak wordt gedacht dat een kleinere tuin niet voldoende ruimte biedt om te kunnen genieten. Dit komt over het algemeen doordat een kleinere tuin benauwd wordt door het gebruik van een schutting aan de weerszijden van de tuin. Dit hoeft geen reden te zijn om niet te kunnen genieten in de tuin! Gelukkig zijn er verschillende manieren om de tuin ruimtelijker in te delen, zodat je hier alsnog volledig tot rust kunt komen. In dit artikel beschrijven we een aantal van deze mogelijkheden.

 

Maak gebruik van een groene schutting

Een van de mogelijkheden die je hebt om het benauwende effect van schuttingen te verminderen, is het gebruik van een groene schutting. Plaats bijvoorbeeld een heg tussen het terrein van je buren en je eigen tuin. Of laat klimplanten tegen een houten of metalen schutting groeien, wanneer je deze eerder al geplaatst hebt! Een groene schutting maakt je tuin ruimtelijker en zorgt daarbij voor een gezelligere uitstraling van de tuin.

 

Onder een schutting bevindt zich vaak veel onbenutte ruimte. Hier kun je kleine, vrolijk gekleurde plantjes poten om de tuin nog gezelliger te maken. Denk bijvoorbeeld aan viooltjes of afrikaantjes! Deze plantjes kun je aan het begin van de zomer voor een paar euro kopen en zullen de hele zomer blijven bloeien.

 

Plaats een opblaasbaar bubbelbad in de tuin

In een kleinere tuin is het zelfs mogelijk om enige luxe aan de tuin toe te voegen. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan het gebruik van een opblaasbaar bubbelbad of zwembad in de tuin? Een opblaasbaar bubbelbad kopen doe je tegenwoordig heel eenvoudig online. Door de toename van het aanbod aan bubbelbaden, hoeft een opblaasbaar bubbelbad helemaal niet meer zo duur te zijn tegenwoordig. Let wel goed op het formaat van het bubbelbad!