Pas je tuin aan na een uitbouw

Om optimaal te kunnen ontspannen in je tuin, dien je verschillende tuinmeubels aan je terras toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een ontspannende fauteuil, een complete tuinset voor het hele gezin, enzovoorts. Op het moment dat je voor een uitbouw van je woning kiest, zal het formaat van je tuin afnemen. In dit geval kiezen veel mensen voor een verkleining van het terras, zodat het gazon en de bloemenperken behouden blijven. Om te voorkomen dat de tuinset te nadrukkelijk op je terras aanwezig is, kan een kleinere tuinset kopen een verstandige keuze zijn op zo’n moment. Er zijn verschillende webwinkels die tuinmeubilair aanbieden.

 

Terras verkleinen bij uitbouw van je woning

Bij een uitbouw van je woning zal deze uitbouw in veel gevallen in de richting van de tuin lopen. Hier heb je immers de meeste ruimte om je woning uit te bouwen. Vaak gaat dit ten koste van een stuk van je terras, die direct aan je woning aansluit. Je kunt er in zo’n geval voor kiezen om het terras eveneens uit te breiden, waarbij een deel van het gazon verloren zal gaan. Veel mensen kiezen er echter voor om het terras te verkleinen na een uitbouw. Je kunt immers ook op het gazon gaan zitten in de zomer!

 

Laat het terras aansluiten bij je woning

Om te voorkomen dat het terras wegvalt bij de uitbouw van je woning, kan het gebruik van een veranda, serre of vlonder aan te raden zijn. Dergelijke elementen kun je namelijk bij de woning aan laten sluiten, waardoor het terras als verlengde van je woonkamer wordt gezien. Hiermee lijkt je terras direct een stuk groter! Daarbij geeft het hout van de vlonder, serre of veranda je woning een gezelligere, warmere uitstraling aan de buitenkant.