Bouwbedrijven werken hard en proberen er alles aan te doen om een mooi resultaat te krijgen. Het is echter relevant om de veiligheid met betrekking tot je werkkleding en gereedschappen niet uit het oog te verliezen. Wij geven je handige tips hoe je toch veilig en efficiënt aan het werk kunt gaan.

Opslag voor werkkleding en gereedschap

Zorg ervoor dat er ruimte is om werkkleding en gereedschap op te bergen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een locker gebruiken. In een locker kun je op een veilige manier je werkkleding of andere spullen opbergen. Niemand kan bij je spullen omdat de kasten gewoonlijk zijn voorzien van een handige cilinderslot. Een locker kun je gemakkelijk plaatsen in een kleedruimte of gang van een bedrijf.

Gebruikt? Opruimen!

Het is van belang om bepaalde gereedschappen die zijn gebruikt, weer goed op te bergen als je ze niet meer nodig hebt. Het is niet aan te raden om gereedschappen te laten slingeren op je werkplek. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je gevaarlijke situaties creëert voor bijvoorbeeld je collega’s of anderen die op de werkplek kunnen komen. Zij houden er immers geen rekening mee dat deze gereedschappen zich hier bevinden. Door hier bewuster mee om te gaan kun je veel problemen met betrekking tot de veiligheid voorkomen.

Zorg voor een veilige omgeving

Het is van belang om te zorgen voor een veilige omgeving waar je zorgeloos aan het werk kunt. Dit kan van alles betekenen. Voorbeelden om een goede veilige werkomgeving te creëerden zijn onder andere:

  • Stel machines en grote gereedschappen veilig
    Het is van belang dat machines goed worden bediend. Een machine mag bijvoorbeeld niet ineens gaan werken als er iemand instaat.
  • Zorg voor elektrische veiligheid

Er ontstaan veel ongelukken door elektriciteit. Let er daarom altijd op of bepaald apparatuur niet is beschadigd of werk altijd met deskundigen.