Maak uw uitbouw helemaal af met een nieuwe dakgoot!

Is uw woning uitgebreid met een nieuwe ruimte? Dan maakt u deze helemaal af met een nieuwe dakgoot van WitWay! Bij deze online winkel bestelt u alles wat u nodig heeft, van buizen tot beugels en van Griffon lijm tot goten. Het is een perfecte klus om eenvoudig zelf op te knappen. Zo bespaart u geld op een monteur en bent u extra trots op het resultaat zodra u de klus geklaard heeft! Bent u klaar om zelf vakwerk af te leveren? Aarzel dan niet en bezoek WitWay, dé winkel voor uw project!

Systemen en onderdelen

U heeft de keuze uit twee soorten dakgoten. Het verschil zit hem in de aansluiting. Met speciale PVC lijm sluit u goten die werken met een lijmverbinding op elkaar aan. Klemverbindingstukken kunnen simpelweg in elkaar geschoven worden. Hier komen geen gereedschappen of afdichtingsmaterialen aan te pas.

Verschillende breedtes

De breedte van de goot die u nodig heeft, staat in verhouding met de grootte van uw dakoppervlak. Grotere daken krijgen immers meer water over zich heen en hebben daarom ook meer capaciteit nodig om deze stortvloed te verwerken. We geven u graag een goede indruk van de verhoudingen met behulp van onderstaand overzicht:

  • 60 m2 à 100 mm mast- of bakgoot
  • 100 m2 à 125 mm mast- of bakgoot
  • 130 m2 à 150 mm mast- of bakgoot
  • 150 m2 à 180 mm mast- of bakgoot

De onderdelen van een hemelwaterafvoer

U heeft de volgende onderdelen nodig voor een efficiënte hemelwaterafvoer:

  • Dakgoot
  • Regenpijpen
  • Gootbeugels – om de goten mee aan het gebouw te bevestigen; tussen twee gootbeugels mag maximaal 50 cm dakgoot zitten
  • Eindstukken
  • Uitloop – verbindingsstuk tussen de dakgoot en de regenpijp
  • Verbindingsstukken – hiermee bevestigt u meerdere stukken dakgoot aan elkaar

Bladscheiders, boldraadroosters en anti-klimbeugels zijn natuurlijk optioneel.

Verdere aandachtspunten

Om een goede aansluiting tussen onderdelen te verzekeren, is het van belang dat deze allemaal dezelfde breedte hebben. Zo moeten de diameters van verschillende buizen en hulpstukken goed op elkaar aansluiten. Ook gootbeugels en de goten die erin komen te liggen moeten qua formaat overeen komen. Daarnaast dient u acht te slaan op de lengte van uw goot. Per acht meter dient er namelijk een uitloop te zijn, om overbelasting van uw hemelwaterafvoer te voorkomen.

Aan de slag!

Zodra u alle onderdelen in huis hebt, kunt u beginnen met uw nieuw PVC dakgoot plaatsen! Voor meer informatie over dit proces verwijzen wij u door naar onze website. Komt u er niet helemaal uit en weet u niet zeker welke onderdelen of materialen u nodig heeft? Neem dan gerust contact op met de ervaren WitWay klantenservice.

Veel succes!