5 tips om je tuin op te knappen

Veel woningbezitters zoeken naar mogelijkheden om hun tuin in de aanloop naar de komende zomer op te knappen. Je wilt immers optimaal van je tuin kunnen genieten in de zomer van 2018! In dit artikel geven we je vijf handige tips om je tuin een opfrisbeurt te geven. Bovenal is het verstandig om je struiken en bomen te snoeien in de herfst of het voorjaar. Zo hebben ze alle ruimte om weer op te bloeien in de zomer.

Tip 1: laat een serre aanbouwen

Een van de mogelijkheden die je hebt om je tuin op te knappen, is het aanbouwen van een serre. Met een serre heb je een warme plek om in de herfst of lente van je tuin te genieten, zonder buiten te hoeven zitten.

Tip 2: plaats een veranda op je terras

Naast een serre zou je ook een veranda aan kunnen bouwen. Er zijn verschillende maten aluminium veranda’s in online tuinwinkels te koop. Zo vind je altijd een model, die aansluit bij het formaat van je terras! Zorg ervoor, dat de veranda niet te nadrukkelijk aanwezig is.

Tip 3: gebruik een opblaasbaar zwembad

Om je kinderen voldoende speelruimte te bieden in de zomer, kun je een opblaasbaar zwembad in de tuin plaatsen. Een opblaasbaar zwembad is relatief goedkoop en biedt gegarandeerd het nodige speelplezier!

Tip 4: schaf een jacuzzi aan

Een goed alternatief voor een opblaasbaar zwembad is het laten plaatsen van een jacuzzi in de tuin. Hoewel een jacuzzi iets duurder is dan een opblaasbaar zwembad, kun je deze in de outlet voordeliger aanschaffen.

Tip 5: plaats leuke bloempotten op je terras

Om het terras of de veranda bij je woning van meer kleur te voorzien, kun je hier leuke bloempotten op plaatsen. Vul de bloempotten met viooltjes, die van nature een vrolijke look hebben!